Kapelhoek wint touwtrektornooi in Oeselgem !

Het werd onze 4e deelname in Oeselgem!
 
Onze poulewedstrijden werden bijna foutloos uitgevoerd en zo werden we 2e in onze poule en konden we de 1/4-finales aanvatten!
 
Onze tegenstander werd het team uit de Vennebosstraat! Een degelijk en sterk team! Het werd een spannende en lastige beurt ! We werden bijna verslagen maar met een gezamelijke krachtinspanning konden we net op tijd het tij keren en wonnen we nog ! Onverwacht ! Maar we kregen er een echte adrinalinestoot door en begonnen meer en meer in onze kansen te geloven ! De pilsjes werden stilaan vervangen door cola en zelfs water !
 
De halve finale leverde ons een geduchte tegenstander op : de titelkandidaat van het team Tuinen Vanhaverbeke zijn echt wel bonkige en stevige kerels ! Onder impuls van onze coach Martin en Chris werd onze tactiek aangepast ! We zouden nu trekken met de grootste man (Kenneth) vooraan en zo van groot naar klein werken ! De mentale coaching deed zijn werk en we gingen strijdvaardig de ring in ! We trokken alsof ons leven er van af ging..... en ja hoor ! We bereikten de finale !
 
De andere finale kandidaat was het team van Canarus uit Gottem ! Deze mannen trokken blijkbaar met een groot gemak iedereen spelenderwijs naar huis ! Het zou een hele uitdaging worden om tegen hen te winnen ! De geest werd scherp gesteld, de coaches deden hun werk, de peptalk en pepdrank werd aangesleept.....we waren er klaar voor !
Het publiek was verdeeld..... de speaker (Marc van Kapelhoek) deed nog wat olie op het vuur en de strijd kon beginnen!
 
Touw opnemen, spieren spannen en .......... Kapelhoek veroorzaakte een valse start ! De zenuwen (en spieren) stonden gespannen ! Het regelment schrijft voor "wie 2x een valse start veroorzaakt wordt naar huis gestuurd !"
 
De scheidsrechters gaven het startsein en we waren vertrokken ! Trekken, kreunen, roepen en tieren,..... en stilaan kwam de overwinning in zicht ! Door van in het begin er stevig in te vliegen was de tegenstander verrast en kregen we ze na een goede halve minuut over de streep en waren we gewonnen! Er werd door de tegenpartij nog duchtig met de arbiters gediscusieerd.....maar niets mocht baten ! Kapelhoek was de winnaar en mocht de beker naar huis meenemen ! Een troostprijs voor de verliezende finalist....zij kregen de "zuipbeker" van de avond !
 
Bedankt aan ons team van trekkers Chris, Martin, Kenneth, Dayvid, Johan, Eduard en Patrick !
 
Volgens jaar zijn we klaar om onze titel te verdedigen !