Fotografie door Kapelhoeknaar Jaques

Jaques Vermeulen - Kapelhoeknaar uit de Meiweg - is sinds lang gepassioneerd bezig met fotografie.
Heel recent werkt hij mee aan het project 'Meeting Trials' - dit wordt nu als tentoonstelling gebracht in het A. Demedtshuis in St.Baafs Vijve
Een greep uit de perstekst : " ....Twee locaties, twee groepen fotografen, communiceren omtrent hun dagdagelijkse creativiteit. Ze kennen elkaar niet maar er is een creatieve verbondenheid. En vooral, er is nieuwsgierigheid, gretige nieuwsgierigheid naar meer, onbekend en onverkend. De twee afgescheiden groepen “academie Gent en academie Menen” werken langzaam virtueel en in realiteit naar elkaar toe door gebruik te maken van fotografie en alle mogelijke communicatiemiddelen daaromtrent.Elke academie heeft zijn traject. Gent beweegt zich naar Menen en Menen naar Gent. We concentreren ons op universele verbondenheid als thema om hiermee artistiek aan de slag te gaan. We maken gebruik van alle vormen van communicatie om elkaar te informeren, te verbazen, te charmeren. Instagram, Snapchat, Facebook, …  Een virtuele pingpongtafel ontstaat tussen de twee groepen. Langzaam bewegen de groepen zich naar elkaar toe. Wekelijks schuiven we één locatie op naar het midden van het traject. Er komt een echte ontmoeting. Verbondenheid zal aan de lijve ondervonden worden in het midden van het traject, tussen de twee steden in. Daar, in het André Demedtshuis, communiceren we in een directe echte vorm, door gepraat, gelach en door echte beelden aan elkaar uit te wisselen in een expositie. Dit historisch moment leggen we vast op pellicule. Indachtig dat tijd en techniek het medium fotografie beheerst...."
Expositie van de werken in het  André Demedtshuis St Baafsvijve in Juli – Augustus - Dagelijks toegankelijk van 14.00 tot 18.00u.- Vernissage vrijdag 30 juni 19.00u.